donderdag 18 juni 2015

Animatie: Ice Age

ANIMATIE:

Een animatiefilm is de algemene naam voor filmopnamen waarin geen levende acteurs optreden, maar, in plaats daarvan, getekende figuren (tekenfilm), of levenloze materie (zoals kleifiguurtjes), die worden gefilmd in de enkelbeeldtechniek. Dat wil zeggen dat de beelden één voor één worden opgenomen. Bij het achter elkaar plaatsen van de beelden in een film geven deze dan, indien het juist gebeurt, de illusie van beweging. Om een volledig vloeiende beweging te maken zijn 24 frames per seconde nodig. Er zijn ook animaties met 10 of 12 frames per seconde, maar met zo'n animatie bereikt men geen volledig vloeiende beweging.

Enkele pioniers van het genre waren Winsor McCay en Eadweard Muybridge.

Animatie beleeft nieuwe hoogtijdagen omdat computers veel techniek overnemen. Het is altijd al een kunstvorm geweest waarin techniek een belangrijke rol speelde.

De huidige generatie animatiefilmmakers maakt veel gebruik van de computer. Hierdoor is een heel nieuw animatiefilmgenre ontstaan genaamd 3D-computeranimatie. De film Toy Story van Pixar en Disney is de eerste computergegenereerde avondvullende film. Enkele andere voorbeelden van computergegenereerde films zijn Shrek en Ice Age



Ice age is een van mijn favorieten omdat de personages sterk over komen, er wordt gebruik gemaakt van fascinerende beelden. Ook het 3D effect is zeer mooi. Het leukste is toch altijd de eekhoorn die zijn eikel probeert te pakken, maar altijd heeft dit een tragisch einde. Maar het blijft altijd lachen om die eekhoorn. De vrienden en familieband komt hier ook sterk in voor, dit is ook een ding waarom ik dit een goede animatie vind. Dit is mijn nummer 1 animatie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten