vrijdag 19 juni 2015

Opera

OPERA:

Luciano Pavarotti (Modena, 12 oktober 1935 – aldaar, 6 september 2007) was een van de beroemdste operazangers ter wereld en volgens velen de beste tenor van zijn generatie.

Pavarotti was de enige zoon van bakker Fernando Pavarotti en Adele Venturi, arbeidster in de plaatselijke tabaksfabriek. Als kind hield hij meer van voetbal dan van muziek en zijn eerste (lokale) bekendheid verwierf hij als lid van een plaatselijke voetbalclub.

Zingen deed hij voor het eerst in een plaatselijk kerkkoor, samen met zijn vader, die gek was op opera en zelf geen onverdienstelijke amateurtenor was. Toen dit "Rossini Mannenkoor" de eerste prijs won in de Llangollen International Singing Competition in Wales, besloot de jonge Luciano zich volledig aan de muziek te wijden


Pavarotti in het Vélodrome Stadium in 2002

Luciano Pavarotti is een van de beste operazangers in mijn opinie. Hij houdt vooral van klassiek. Zijn stem vind ik het beste overkomen dan de andere opera zangers. Helaas is hij gestorven in 2007. Zijn bekende nummer wordt vaak gebruikt in reclames, ter na gedachtenis van hem. Wanneer hij zingt spreekt die me regelrecht aan. Er zijn natuurlijk ook andere operazangers die goed zijn, maar dit is persoonlijk mijn favoriet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten